Aksjesparekonto

En aksjesparekonto (ASK) gir deg muligheten til å utsette skatt på gevinster og reinvestere beløpet, noe som gir deg et potensiale for høyere avkastning. Opprett en ASK eller flytt din eksisterende konto til oss i dag!

Opprett aksjesparekonto

Flytt aksjesparekonto til oss

Hva er en aksjesparekonto?

Aksjesparekonto (ASK) er en type investeringskonto i Norge som er spesielt utformet for å oppmuntre til sparing i aksjer og aksjefond. ASK ble introdusert av den norske regjeringen i 2017 for å tilby visse skattefordeler for aksjeinvesteringer.

Med en aksjesparekonto kan du kjøpe, selge og eie aksjer og aksjefond innenfor kontoen. Du kan reinvestere alle gevinstene dine uten umiddelbart å betale skatt på dem. Dette gjør det mulig for deg å dra full nytte av sammensatt avkastning, ettersom du kan reinvestere hele beløpet av din avkastning, i stedet for bare den delen som er igjen etter skatt. Du blir først skattlagt når du tar ut mer penger fra kontoen enn det du opprinnelig satte inn.

En annen fordel med ASK er at du kan bytte mellom ulike aksjer og aksjefond uten å utløse skatt, så lenge pengene forblir på kontoen. Dette gir deg fleksibilitet til å justere din investeringsportefølje etter behov, uten bekymring for umiddelbar skatt.

Det er viktig å merke seg at kun norske aksjer og aksjefond, samt aksjefond og aksjer innenfor EØS-området, kan handles på en aksjesparekonto. Dette betyr at andre investeringsprodukter, som obligasjoner, rentefond, eiendomsfond og aksjer utenfor EØS-området, ikke kan holdes på en aksjesparekonto.

Ofte stilte spørsmål

Gjennom vår samarbeidspartner Norne kan du per nå kun handle våre fond, mens via Nordnet kan du handle alle aksjefond/aksjer som er innenfor EØS-området.

Du kan enkelt slå sammen to aksjesparekontoer. Bare følg instruksjonene fra “Flytt aksjesparekonto” ovenfor.

Å slå sammen to Aksjesparekontoer (ASK) kan være skattegunstig i noen tilfeller, spesielt hvis du planlegger å selge aksjer eller aksjefond med gevinst.

En av hovedfordelene med en aksjesparekonto er at du kan kjøpe og selge aksjer og aksjefond innenfor kontoen uten umiddelbart å betale skatt på gevinster. Skatten utløses først når du tar pengene ut av kontoen. Dette er gunstig fordi det lar deg reinvestere hele gevinsten i nye aksjer eller aksjefond, som potensielt kan gi en høyere total avkastning over tid.

Hvis du har to separate aksjesparekontoer og ønsker å selge aksjer eller aksjefond med gevinst fra en konto og bruke pengene til å kjøpe aksjer eller aksjefond på den andre kontoen, vil dette utløse skatt på gevinsten. Men hvis du slår sammen kontoene først, kan du selge og kjøpe aksjer eller aksjefond innenfor den sammenslåtte kontoen uten å utløse skatt.

For deg som kunde koster det ingenting ekstra å ha aksjesparekonto via vår samarbeidspartner Norne. Prisene for fondene er også helt like.

Aksjesparekonto årlig kostnad: 0 NOK
Overføring av verdipapirer til aksjesparekonto: 0 NOK
Flytt av aksesparekonto: 0 NOK

Se komplett prisliste til vår samarbeidspartner Norne her.

En kan handle alle våre aksjefond og kombinasjonsfond. Ettersom rentefond har en lavere risikoprofil enn aksjefond og inntektene hovedsakelig genereres gjennom mottak av renter, så går rentefond under andre skatteregler og kan dermed ikke handles via en aksjesparekonto.

Kontakt oss via chat, telefon eller epost, så hjelper vi deg å flytte dine fondsandeler over til en aksjesparekonto!

Lurer du på noe?

Vi hjelper deg! Ønsker du å bli kontaktet på epost eller telefon? Vi kan også hjelpe deg på våre kontorer på Fornebu (Oslo) og Haugesund

La oss ta en prat om din sparing!

Fyll ut skjemaet under så hører du fra oss

Send oss en henvendelse

Hvis du lurer på noe eller trenger hjelp med noe. Send oss en henvendelse eller ring oss om noe haster