Nyheter

Vibrand blir klimanøytral!

Vibrand fondene bidrar til et bedre miljø gjennom å redusere våre avtrykk og klimakompensere resterende utslipp gjennom Trefadder.

Publisert 3. november 2022

Klimakompensert med

Norge er i starten på det grønne skiftet, og som de fleste seriøse bedrifter setter også vi oss mål om å bli klimanøytrale. Vi ønsker å redusere utslippet vårt og velge mer miljøvennlig. I tillegg ønsker vi å bidra med klimakompenserende tiltak ved skogplanting gjennom Trefadder.

Vårt bidrag gjør at vår virksomhet klimakompenseres! Vi ser på trefadderskap som et langsiktig samarbeid som er forpliktende med tanke på en tryggere fremtid for vårt klima i Norge og hele verden.

CO2-fangst

Vi klimakompenserer gjennom treplanting
i Norge i Trefadders klimaskoger.

Dette gir CO2 fangst garanti for et bedre miljø,
og det skaper lokale arbeidsplasser.

Vårt klimabidrag er sertifisert, og du kan faktisk besøke «vår» klimaskog.

Trær er naturens metode for å fange CO2.
Trefadder planter riktige trær på riktige steder og utvikler Norges første kommersielle klimaskoger.
Så langt er mer enn 100.000 trær plantet, som over tid vil binde tusenvis av tonn CO2.

Vil du vite mer?

Besøk vår miljøpartner:

Hero_Bærekraft

Dette fondet plukker morgendagens industrivinnere

Fremtiden er bedrifter som tilpasser seg bærekraftige investeringer. Morgendagens industrivinnere har allerede tilpasset seg det nye EU-direktivet, taksonomien. Vibrand Bærekraft søker å investere selskaper som kapitaliserer på det grønne skiftet.

Gruppebilde_1

Vibrand Fondene har gleden av å invitere til frokostseminar!

Bli med på frokostseminar med Vibrand Fondene den 10. april 2024, hvor vi utforsker suksessstrategiene bak resultatene til fondene våre! Møt vår daglige leder og sjefsforvalter, Carsten Winger, som gå gjennom vårt markedssyn og forvaltningsmetoder. Forvaltere vil også være tilgjengelige for personlig gjennomgang.

Mobileapp_VIBRAND

Vi lanserer snart ny kundeportal!

Vi er nå kommet i sluttfasen av lanseringen til vår nye kundeportal! Kundeportalen vil gi deg en bedre oversikt over din portefølje samt forbedret grensesnitt for kjøp og salg av fondsandeler

phil-aicken-ry_yTIzNj-M-unsplash

Er oppturen for globale fond over?

Er du plassert i globale fond, kan det nå være på tide å vurdere alternativer. De siste 12 månedene har det vært veldig gunstig å være plassert i globale fond, hovedsakelig på grunn av en svekket krone som har økt verdien av utenlandske investeringer for norske investorer. Men hvis kronen styrker seg, vil dette kunne redusere avkastningen fra globale fond når de konverteres tilbake til kroner. I slike tilfeller kan det være lurt å vurdere investeringer som er mindre eksponert mot valutasvingninger, som norske eller nordiske fond.

Yara Herøya i Porsgrunn ammoniakkanlegg

Finansavisen: Venter børsoppgang

Carsten Winger tror de nordiske børsindeksene vil være høyere ved utgangen av året. Han liker særlig matvareaksjer, finansselskaper og reiselivssektoren.

Vil du motta Vibrands fonds- og markedsoppdateringer?

Påmelding Nyhetsbrev